Raemansky (1980) is een multi-disciplinair kunstenaar uit het Zeeuwse grensdorp Eede.

In haar werk roept ze sferische beelden op, die gaan over sporen van vrijheid en onderdrukking. Dit komt voort uit de zoektocht naar haar eigen visie, in een wereld die vol zit met vooroordelen en tegenstrijdigheden. Ze probeert daarbij vrij en onbevooroordeeld aan het werk te gaan. Met ruimte voor out of the box denken en controverse. Haar werk is een weergave van de dingen die ze in haar omgeving op deze zoektocht tegenkomt en de sfeer die dat bij haar oproept. De ideeën en inzichten die ontstaan door dit proces, uit ze vaak in haar ruimtelijke werk. Ook hier is de sfeer van het werk weer essentieel.

 

Ze gebruikt vaak elementen van street-art in haar werk. Street-art staat voor haar symbool voor een daad van vrijheid, in een wereld waar vrijheid helemaal niet zo vanzelfsprekend is als we onszelf graag wijsmaken. De discussie over graffiti – of dat nu kunst of vandalisme is - en de tegenstrijdigheid daarinwaardevol of waarde vernietigendis treffend en boeiend. Ze laat dat thema dan ook graag, als een soort rode draad, terugkomen in haar werk.

 

Alvorens ze aan het werk gaat, begint ze met het verzamelen van informatie en kennis over een onderwerp. Indien mogelijk gaat ze op expeditie om de omgeving te onderzoeken. Daar legt ze een verzameling van geluiden en beeldmateriaal vast. Ze kijkt ook of er interessante objecten te vinden zijn. Zoals; natuurlijke materialen en zwerfafval.

Het beeld en geluid materiaal bewerkt ze later in haar atelier, zowel digitaal als analoog, tot ze haar eigen beeld en sfeer heeft gecreëerd. Kleurgebruik en perspectief zijn hierbij essentieel. Voor haar ruimtelijke werk gaat ze meer te werk, van uit van het materiaal. Ze laat het ruimtelijke en 2 dimensionele proces ook mengen, in een soort cross-over werkjes, dit alles om een nog krachtiger beeld te scheppen.

 

Bekijk ook dit informatieve filmpje